Harta site-ului
Ajutor
Delegaţia Raionului Dubăsari a participat la cea de-a V-a ediție a Forumului Economic Interregional din Vladimir, Federaţia Rusă
Delegaţia Raionului Dubăsari a participat la cea de-a V-a ediție a Forumului Economic Interregional din Vladimir, Federaţia Rusă

Alături de produsele companiilor din peste 25 de ţări, în perioada 19 – 21 mai 2017, ne-am expus şi am prezentat produsele noastre moldoveneşti în cadrul Forumului Economic Interregional „Золотое кольцо России – 50. Предпринимательство и туризм: инвестиции в будущее“, desfăşurat în oraşul Vladimir, Federaţia Rusă. Forumul economic a fost la a V-a ediţie fiind dedicat dezvoltării turismului, promovării investițiilor și intensificării cooperării regiunii cu statele străine. Delegaţia din raionul Dubăsari, condusă de Preşedintele raionului dl Grigore Policinschi, a cuprins funcţionari publici, reprezentanţi ai serviciilor raionale, agenţi economici şi specialişti în domeniul culturii.
În mod tradițional, piața din fața clădirii administrației regionale din Vladimir a reunit peste 300 de companii și organizații, precum și expoziții turistice a tuturor municipalităților din regiune. În plus, au fost formate standuri ale oaspeților forumului din Abhazia, Belarus, Moldova, Chile, precum și din regiunile Ivanovo, Kaluga, Kostroma, Tula și Yaroslav. Împreună cu dna Guvernator a regiunii Vladimir, Svetlana Orlova, în ceremonia de deschidere oficială au participat Viceprim-ministrul Vitalie Mutko, ministrul rus de finanţe Anton Siluanov, șeful Agenției Federale de Turism Oleg Safonov, președintele Camerei de Comerț din Rusia Serghei Katîrin, guvernatori ai regiunilor din Rusia, șefi de corporații de stat și fonduri, ale instituților financiare de conducere din Rusia, experți ai industriei turistice. Oaspeții Forumului au fost delegații din mai mult de 10 regiuni din Rusia și 25 de țări.
O atenție aparte, la forum, a fost oferită orașelor incluse în „Золотое кольцо России“. În special, au fost prezentate avioane experimentale ca gyrokopter, tractoare, camioane, biciclete, instalații electromecanice, precum și autobuzele fără pilot „Matryoshka“, mașini și echipamente agricole mari. De asemenea, au fost prezentate master-clasuri, spectacole, prezentări, degustări, târguri, meşteșugărit și obiecte de artă populară.
Cu mândrie putem afirma că expoziţia pregătită de delegaţia noastră a atras un flux masiv de vizitatori, care au exprimat emoţii şi sentimente de nostalgie faţă de produsele moldoveneşti, în special fructele şi cele vinicole. În cadrul pavilionului au fost prezentate mostre ale agenţilor economici S.R.L. “Agrologistica” - or. Dubăsari, reprezentant dl Dmitri Cozma; S.R.L. “Travertin Lux” - or. Chişinău reprezentanţi dnii Anton Mateşa şi Igor Galciuc; S.R.L. “Lefrucom” - or. Soroca, reprezentant dna Stela Cetulean; S.R.L. “Tiraston”, Î.I. ,,S. Urîtu”, S.R.L „Aliment Ulei”, Staţiunea Balneară „Struguraş”, C.O.C.T „Prietenia”, S.R.L. „Salt Confort”, S.R.L. „Fortuna Plus”, S.A. „Ialoveni Vin”, care au avut posibilitatea de a-şi prezenta produsele şi ofertele, inclusiv să stabilească unele relaţii de colaborare.  
Prezenţa delegaţiei noastre la acest forum, a servit drept prezentare nu doar a produselor şi potenţialului turistic din raionul Dubăsari, dar şi din Republica Moldova.
În cadrul forumului, Preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi împreună cu E.S. Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă dl Andrei Neguța, a avut o întrevedere cu Guvernatorul regiunii Vladimir dna Svetlana Orlova, în cadrul căreia au fost abordate subiectele ce țin de dezvoltarea cooperării Moldovei cu regiunea menționată, în special promovarea relațiilor comercial-economice și investiționale. În contextul dat se examinează posibilitatea organizării unei vizite pe parcursul anului curent a Guvernatorului Svetlana Orlova cu o misiune a oamenilor de afaceri în Republica Moldova, inclusiv şi în raionul Dubăsari.
Menţionăm faptul că, participarea la acest eveniment important, a fost posibilă ca urmare a invitaţiei dnei Guvernator S. Orlova adresată Preşedintelui raionului Dubăsari, inclusiv şi a Acordului de parteneriat stabilit între unităţile administrativ – teritoriale Dubăsari, Republica Moldova şi  Sobinsk din Vladimir, Federaţia Rusă, cel din urmă fiind şi gazda noastră pe durata celor 3 zile de forum.
În perioada aflării la Vladimir, membrii delegaţiei din Dubăsari au făcut cunoştinţă cu mai mulţi conducători ai administraţiilor şi instituţiilor din raionul Sobinsk, ca rezultat fiind stabilite relaţii de prietenie şi schimb de experienţă reciproc.
De asemenea, colegii din Sobinsk ne-au organizat mai multe excursii de cunoaştere a istoricului regiunii Vladimir, a oraşelor turistice precum Suzdali – un oraş vechi cu o bogată arhitectură istorică şi Dobrograd – un oraş nou, modern şi cu o infrastructură foarte dezvoltată.
Un eveniment foarte emoţionant şi important pentru locuitorii din oraşul Sobinsk a fost plantarea Grădinii Victoriei, în memoria Marii Victorii a poporului nostru în Marele război pentru Apărarea Patriei din anii 1941 – 1945, unde au participat delegaţia din Dubăsari, reprezentanţii autorităţilor publice din Sobinsk, locuitori, tineri şi veterani. În Grădină au fost plantate cele mai deosebite soiuri de viţă de vie din Moldova şi vişine din regiunea Vladimir.
La invitaţia dlui Ambasador Andrei Neguţa, reprezentanţii din Dubăsari au vizitat Ambasada Republicii Moldova din Moscova. În cadrul dialogului au fost prezentate domeniile de activitate ale instituţiei, inclusiv membrii delegaţiei, au expus unele probleme şi au solicitat susţinerea Ambasadei în soluţionarea acestora.
  
Ecaterina RACOVEŢ,
Şef Secţie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Delegaţia Raionului Dubăsari a participat la cea de-a V-a ediție a Forumului Economic Interregional din Vladimir, Federaţia Rusă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta